Whatsapp en Facebook oorzaak van snel leeglopende iPhone batterij

Een snel leeglopende batterij is bij veel iPhone gebruikers een bekend probleem. De oorzaak van een snel leeglopende batterij kan per gebruiker verschillen. Een slecht geprogrammeerde app of een app die te lang op de achtergrond blijft kunnen de oorzaak van dit probleem zijn.

Ontwikkelaar Sebastian Düvel besloot zich over dit probleem te buigen. Met behulp van Apple’s developertools ontdekte Düvel dat de apps Facebook en Facebook Messenger erg veel CPU-tijd claimden. De Facebook-apps draaien op de achtergrond maar blijken om de zoveel tijd weer uit slaapstand te komen. De app gebruikt de CPU voor ongeveer 10 seconden en gaat vervolgens weer terug in slaapstand. Düvel heeft het probleem in z’n geheel uitgezocht en legt op zijn eigen blog alles uit.

Whatsapp maakt ook gebruik van een zelfde soort truc. Whatsapp blijft met behulp van deze truc een stuk langer actief op de achtergrond waardoor de batterij leegtrekt. Wanneer men een app opstart, draait deze app op de voorgrond. De app verdwijnt naar de achtergrond wanneer men op de homeknop drukt en komt zo in een bevroren status en gebruikt geen CPU tijd meer. Toch blijkt dit bij de Facebooks apps en Whatsapp niet het geval te zijn. Düvel ziet twee mogelijke oplossingen voor het probleem. Men kan de apps verwijderen of men kan de apps afsluiten vai de multitasking-toolbar.

Leave A Comment