Hoe vaak gebruik jij WiFi op je iPhone?

Hoe vaak gebruik jij WiFi op je iPhone? Waarschijnlijk meer dan je denkt. Want wie is voorbereid op een groot gebruik aan MB’s, heeft het WiFi-netwerk van thuis, het werk en zijn studie op zijn iPhone geïnstalleerd. Zonder dat je het in de gaten hebt, schakelt je iPhone automatisch over op het WiFi-netwerk zodra je er bij in de buurt komt. Zo blijf je altijd online en je betaalt er bovendien helemaal niets voor.

Onbeperkt mobiel internet

Je iPhone gaat continu online om te checken of je nieuwe berichten hebt. Of om te zien of er nieuws is waar jij in geïnteresseerd bent. Dit zorgt voor een optimale gebruiksprestatie. Het vergt echter veel van je abonnement. Daarom worden vaak de grootste internetbundels bij een iPhone verkocht. Niet zelden kiezen consumenten voor een onbeperkt internet abonnement. Alles voor de optimale Apple beleving.

Onbeperkt internet met WiFi

WiFi is een technologie waarmee je op korte afstand draadloos gegevens kunt versturen. Om gebruik te kunnen maken van WiFi, moet je je dus in de buurt van een WiFi-hotspot begeven. Dat kan thuis zijn, maar ook buitenshuis. Tegenwoordig zijn er steeds meer plekken waar je gratis toegang tot een WiFi-netwerk hebt. In restaurants, cafés, op de sportschool, in de bioscoop, op het treinstation, op het vliegveld, in de bus en trein, zelfs op straat. Hierdoor lijkt een abonnement met mobiel internet helemaal niet meer nodig.

Toch brengt mobiel internet via WiFi ook een aantal nadelen met zich mee. Als je met teveel apparaten met WiFi verbonden bent, wordt de internetverbinding langzamer. In de trein wordt dit veel ervaren, omdat veel mensen via het WiFi-netwerk muziek streamen. Ook moet je je op één plek blijven bevinden. Zodra je ergens anders heen loopt, kan je het signaal verliezen. Maar bevind je je in een rustig café of lekker thuis in de tuin, dan kan je internetten zoveel je wilt.

Leave A Comment