Beveilig je iPhone 5s met je vingerafdruk

Apple blijft maar innoveren. Veranderde het merk de mobiele telefoonmarkt totaal met de introductie van de eerste iPhone, sindsdien is ze altijd marktleider geweest. Waar Apple gaat, daar hobbelen andere smartphonemerken als Samsung en HTC achteraan. Zo ook met de beveiliging van het toestel. Want dat doen we niet meer met een gewone code, maar met onze vingerafdruk.

Vingerafdruklezer als nieuwe feature

Voordat Apple de iPhone 5S uitbracht waren er al geruchten over een vingerafdruklezer als beveiliging. Meteen werden daar vraagtekens bij geplaatst, want wat doet Apple met al die opgeslagen vingerafdrukken? Volgens Apple hoeven we ons echter geen zorgen te maken: de gescande vingerafdrukken worden puur en alleen voor de ontgrendeling van de iPhone 5S gebruikt. En wil je je vingerafdruk niet laten scannen, dan kun je nog gewoon gebruik maken van de normale toegangscode.

De trend is gezet

Wie een iPhone 5S met mobiel abonnement heeft, is al goed gewend aan de vingerafdrukscanner. Eigenlijk is het toch wel handig om door middel van een simpele scan de telefoon binnen een luttele seconde te ontgrendelen. Bovendien kunnen we kiezen of we de vingerafdrukken van één persoon opslaan of van meerdere personen. En dat succes blijft niet onopgemerkt. De eerste telefoonmerken hebben al bekend gemaakt ook een vingerafdrukscanner in de toestellen op te nemen. We zijn benieuwd wat de volgende stap van Apple gaat worden. Misschien wel een irisscanner?

Comments are closed.